Det här gör en tapetserare

Knyter om
En resårsits består av fristående resårer som knyts samman med garn i ett system för att få en stabilt och lagom fjädrande underlag i sitsen. Med tiden slits garnen på grund av friktionen som uppstår varje gång man sätter sig och reser sig från möbeln. Till slut går de av och sitsen tappar sin stabilitet. Då kan tapetseraren laga de garn som gått av om det är möjligt, annars knyta om resårhuset med nya resårer och nytt garn så att det återfår sin funktion. 

Stoppar om
En stoppning består oftast av en grundstoppning som är fast och kompakt och en överstoppning som ger sittkomfort och ergonomi. På äldre möbler består grundstoppningen oftast av krollsplint som är rivna palmblad, eller ädelfiber som görs av fibrerna på utsidan av en kokosnöt! Överstoppningen är oftast gjord av tagel. På moderna möbler består stoppningen oftast av polyeter. Med åren slits stoppningen och kan behöva renoveras. Då lägger tapetseraren på nytt material och återställer stoppningens form och funktion. 

Klär om
Med en ny klädsel får din möbel nytt liv och håller för många års regelbunden användning. Dessutom får du din möbel precis som du vill ha den! Den blir unik. Det är viktigt att välja ett möbeltyg av god kvalitet för att förlänga livslängden på omklädseln. Du kan också välja att få armstödsskydd och nackskydd för att hålla din möbel fräsch och fin längre.